Yes, je kampeervakantie is gepland! Hoe avontuurlijk die ook wordt, één ding weet je van tevoren zeker: je wil bij aankomst dat je vlot en soepel je tent kan opzetten. Dan kun je zo snel mogelijk genieten van je nieuwe buitenplek! Natuurlijk is het slim om thuis alvast een keer (of twee) te oefenen, maar eenmaal ter plekke is het altijd toch weer anders. Gelukkig zijn er nog veel meer slimme tips. Wij delen ze met je.
Met de nodige buitenervaring zou je zeggen dat ieder van ons met gemak zijn of haar tent soepel en strak kan opbouwen, op een slimme plek. Toch haalt de realiteit ons vaak in: we hebben ons niet goed voorbereid, tijdgebrek, weersomstandigheden spelen ons parten of er gebeurt iets anders onverwachts.
Met onderstaande tips staat je tijdelijke kampeeradres binnen mum van tijd te shinen op de campjng. Na het lezen van dit blog weet je dan ook hoe je een veilig, recht, droog en comfortabel onderkomen realiseert voor je kampeertrip – met behoud van een goed humeur. 😉
Om te beginnen met hoe je de beste plek kiest voor je tent. Natuurlijk hoop je altijd op een prachtig glad, groenbegrast stukje grond met een prachtig uitzicht over een weiland, of een prachtige open plek in een koel bos – maar meestal heb je die mazzel niet. Toch heb je zelf ook nog wel invloed op hoe ideaal jouw plekkie is! Op de volgende zaken kun je letten bij het kiezen van jouw kampeerspot.
Als je te maken hebt met wat grover terrein dat vol kuilen en bulten zit, dan loont het de moeite om de bobbels glad te strijken en de kuilen op te vullen. Ben je in het bos, dan kun je met losliggende bladeren en dennennaalden een zachtere ondergrond maken onder het grondzeil van je tent.
Denk bij het uitkiezen van een plekje goed na over wat je het liefste wil: volle zon, en beschut bij regen en wind? Of zit je liever in de schaduw met vrij spel voor de wind? Wanneer je dit soort voorkeuren langsgaat, houd dan rekening met het volgende:
Natuurlijk ga je je tent goed verankeren met haringen of rotspennen. Weetje: de meeste tenten hebben een voorkeursrichting qua wind. Tunneltenten staan bijvoorbeeld perfect als de wind schuin op de kop van de luifelkant komt, terwijl koepeltenten beter met de ingang van de wind afgewend kunnen staan – net als de meeste andere tenten. Goed om te weten: wind (en regen) komt in Nederland en ook in België meestal uit het westen.
Wij doen er alles aan om te zorgen dat jij een te gekke kampeertrip hebt. De ideale tent is daarbij cruciaal! Daarom helpen we je met je keuze, bijvoorbeeld met onze keuzehulp tenten en onze top 10 tenten.
Liever persoonlijk advies? Vraag het aan onze Buitenexperts in onze winkels. Op zoek naar een uitgebreid kampeerassortiment? Kom dan langs in een van onze kampeerwinkels. Je vind er de beste kampeeruitrusting voor de beginnende kampeerder tot de doorgewinterde avonturier.
Gewoon de stokken neerzetten, doek erover, her en der vastzetten en hoppa – denk je misschien vooraf. Toch valt dat, terwijl je het tentdoek hoog boven je vasthoudt en ‘t zweet je over je rug loopt, vaak wat tegen. Met deze simpele instructies gaat het opzetten een stuk soepeler:
Na je avontuur je tent weer afbreken voor vertrek: niet het leukste onderdeel van je kampeervakantie. Toch kan het best meevallen – zeker als je deze vijf stappen volgt.
Tot slot nog wat handige tips voor het opzetten van je tent: