Test: is de Lowe Alpine Airzone Trek dé rugzak voor een meerdaagse hike?

Ruige punten van graniet, afgewisseld met glooiende valleien en loch waarin misschien wel een monster schuilt. Een meerdaagse hike in de Schotse Hooglanden mag je gerust een magische ervaring noemen. Onze Buitenexperts testten in die sprookjesachtige setting de Lowe Alpine Airzone Trek. Ze kwamen terug met een rugzak vol ervaringen.

 

 

“Onze tourpacks van Lowe Alpine liggen keurig op een rij in het handbagagerek van het vliegtuig. Na een korte vlucht kan het avontuur kan beginnen. Met een busje rijden we van Edinburgh naar het noorden, naar Cairngorms National Park. Het uitzicht veroorzaakt direct kriebels. Wát een omgeving! Het plan is een tweedaagse wandeling in Glenfeshie – dwars door de natuur de majestueuze Hooglanden ontdekken. Wat we precies kunnen verwachten van de tocht, weten we niet. Wat we wel weten, is dat we ongelofelijk veel zin hebben om meer te zien van deze adembenemende omgeving.

 

Ongeduldig stellen we onze rugzakken af. We kunnen niet wachten om op pad te gaan, maar weten ook dat een goed afgestelde rugzak de sleutel is tot comfortabel wandelen. Onze hike start op een geplaveid pad, maar al snel gaan we volledig off-grid. Bewapend met kaart en kompas wandelen we langs de rivierbedding, voorbij imposante dennen en door bruin gevlekte heidevelden. De rivier strekt zicht uit door de vallei en stroomt in ondiepe kanalen door het schilderachtige landschap. Met behulp van onze wandelstokken springen we bij de eerste oversteek gemakkelijk van steen naar steen, dankbaar voor de stabiele rugzakken die we meedragen.

Heather bashing

Met het bereik van onze telefoons verdwijnt ook het pad. Door steeds hogere begroeiing banen we ons een weg naar boven – ‘heather bashing’ noemen de Schotten dat. Ik moet mijn korte benen gevoelsmatig tot mijn kin optrekken om vooruit te komen. Balans en voorzichtige passen vormen nu de toverwoorden. Al snel hoor ik Kelsey vragen waar het pad is, waarop de gids antwoordt: ‘Welk pad? Je moet het pad voor je zien, dan is het er.’

 

Het denkbeeldige pad leidt naar boven, de bergen in. De toppen steken af tegen de blauwe lucht. We klimmen en klauteren, terwijl de wind oppikt en over de grillige munro’s rolt. Onder de melodieën van de natuur klinkt het geluid van ritsen. De Rab-hardshells die ook getest worden op deze trip, beschermen ons tegen de wind. Het pad kronkelt verder tussen dennenbomen en over rotsen, richting een bospad waar zonnestralen voorzichtig door de boomtoppen schijnen. Het is een schilderachtig uitzicht. Dit gebied was niet voor niets de setting van The Monarch of the Glen, een beroemd schilderij van Landseer. Een beeld dat je kent van whiskyflessen en Highlands-snuisterijen.

Wandelwonderen

Minstens zo typisch Schots, is onze slaapplek. De route leidt naar een ‘bothy’: een authentieke stenen hut, die volledig past in de fabelachtige setting van onze trip. Ondanks het primitieve karakter blijken de hutten mateloos populair onder hiker en bikepackers. En vol is vol. Gelukkig bieden onze rugzakken voldoende ruimte voor een tent, slaapmat en slaapzak. We slapen als een blok en als ik wakker word, lijk ik nog te dromen. Het land van vier seizoenen in één dag is ons goedgezind: een strakblauwe lucht vormt het decor van dag twee.

 

Met de zon op ons gezicht en een jas tegen de frisse wind wandelen we terug. Door heide en bossen, dwars door de rivier en langs ruige bergtoppen laten we de wandelwonderen van Schotland achter ons. Om met een tourpack vol mooie herinneringen terug naar huis te keren.”

 

Meer weten over kamperen in Schotland? In deze review lees je meer over onze overnachting in Glenfeshie en onze ervaringen met de hardshells en slaapzakken van Rab. 

De ultieme test

Al klimmend en klauterend in Schotse munro’s en dwars door rivieren: de zeven Buitenexperts testten de Lowe Alpine Airzone Trek tot in de puntjes. Vier van hen geven hun eerlijke mening over de tas. Met de hamvraag: is deze rugtas de perfecte keuze voor een meerdaagse hike?

 

 

Lowe Alpine Airzone Trek – dames

Getest door: Anne en Pauline

 

Eerste indruk

Pauline: “Een mooie tas! Niet te groot, maar er past genoeg in. Fijn ook dat ‘ie meestal mee kan als handbagage in het vliegtuig.”

 

Anne: “Een mooi formaat en veel interessante ‘vakjes’, zodat ik de rugzak goed kan inpakken. Het rugsysteem ziet er ook zeer stevig uit.”

 

Pasvorm

Pauline: “De banden voelen dun, maar niet te hard. De heup- en schouderbanden zijn in verhouding met een trekkingrugzak dunner. De Lowe Alpine Trek is een tourpack en geschikt voor zo’n 10 tot 12 kilogram. Trekkingrugzakken zijn gemaakt voor tochten met een zwaardere bepakking, terwijl deze tourpack perfect is voor meerdere dagen lichtgewicht hiken in Nederland of door de bergen. Het rugpand is precies goed voor mij – als mijn rug langer was geweest, zou het net te kort zijn. De fit is verder prima. De tas sluit goed aan en ik voel nergens drukpunten.”

 

Anne: “De schouder- en heupbanden voelen comfortabel en stabiel aan en geven voldoende steun, zonder dat het ‘bulky’ wordt. Doordat je de Airzone Trek heel precies kunt afstellen, is de tas perfect afgestemd op mijn rug. Dit draagt niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor dat ‘ie geen belemmering vormt tijdens het hiken.”

Rugpand en afstelgemak

Pauline: “Ik moest even uitzoeken hoe het afstellen van de tas werkte. In eerste instantie lijkt het alsof de tas alleen aan de binnenkant versteld kan worden, maar het kan ook vanaf de buitenkant. Daarna werkte het heel makkelijk.”

 

Anne: “Zelfs met mijn kleine lengte (1.60m) is het rugpand perfect af te stellen. Vanuit de binnen- én de buitenkant. Zelf vond ik het afstellen vanuit de binnenkant het makkelijkste werken. Ook het borstbandje is makkelijk op hoogte te verstellen.”

 

Ondersteuning en stabiliteit

Pauline: “De mate van ondersteuning en stabiliteit vind ik redelijk. Als de tas zwaarder beladen wordt dan 8 kilo, merk je dat de heupband het gewicht minder goed verdeelt. De tas wijkt dan iets naar achteren. De Lowe Alpine Airzone Trek heeft veel opbergvakken waardoor je het gewicht goed kan verdelen en het minder zwaar voelt.”

 

Anne: “Ik vind de stabiliteit en ondersteuning optimaal. Ik had 12 kilo in mijn rugzak en heb dit totaal niet gevoeld. De rugzak voelde licht en ik kon het gewicht goed op mijn heupen dragen. Met het hiken, van rots naar rots over rivieren en tijdens het ‘heather bashing’ bleef de rugzak zeer stabiel op mijn rug zitten. Hierdoor kon ik vrij bewegen zonder de rugzak te voelen of uit balans te raken. De heupbanden geven daarnaast voldoende fexibiliteit om comfortabel te wandelen zonder dat de tas van links naar rechts wiegt. Ook fijn: de rugzak komt niet boven mijn hoofd uit, zodat het topgewicht geen invloed heeft op de stabiliteit.”

 

Draagcomfort

Pauline: “De tas draagt heel comfortabel, zolang je ‘m niet te zwaar belaadt. Ik voelde ook geen drukpunten tijdens het lopen.”

 

Anne: “Het draagcomfort is top! Je draagt deze rugzak goed op de heupen en tas sluit goed aan. Hierdoor voelt het niet alsof je een zware rugzak meesjouwt. De schouderbanden sluiten ook mooi aan en bieden voldoende cushioning voor extra draagcomfort.”

Gewicht en inpakgemak

Pauline: “De tas is lekker licht: een pluspunt, maar tegelijkertijd ook een minpunt. Hierdoor wordt het gewicht namelijk wel iets minder goed verdeeld, maar dat is geen probleem met deze tourpack. Doordat de tas lichter is dan een trekkingtas, geeft het meer loopcomfort. En dat is fijn voor een langeafstandswandeling, bijvoorbeeld een huttentocht, waarbij je niet een volledige bepakking hoeft mee te nemen. Het onderste ritsvak had ik liever los gezien. Ik vond het ietwat onhandig dat ik twee ritsen open moest maken om bij mijn spullen te kunnen. De andere vakken vond ik erg handig en makkelijk in gebruik. Vooral het elastische vak voor je waterdichte jas en de vakjes op de heupbanden voor kleine spullen zijn praktisch. Als je compact en lichtgewicht spullen hebt, passen hier zelfs je handschoenen, muts en een BUFF in.”

 

Anne: “Het basisgewicht van de Airzone Trek voelt prettig. De tas is lichtgewicht (niet ultralichtgewicht) en voelt stevig en betrouwbaar aan. Dankzij de vorm van de rugzak zit de tas gestroomlijnd en compact op je rug, waardoor je relatief zware rugzak voelt als een licht veertje.

 

Het inpakgemak van de tas vind ik een groot pluspunt. De rugzak is uit te breiden van 43 tot 50 liter en biedt veel verschillende vakken. Hierdoor kun je je paklijst ideaal opbouwen. Onderin kun je door middel van een rits een los compartiment maken voor je slaapzak en slaapmat. Daarboven, in het hoofdcompartiment, kun je zware materialen dicht tegen de rug plaatsen. Ik heb dit vak vervolgens opgevuld met verschillende drysacks en compressiezakken met lichte spullen. Bovenin is nog een vak voor spullen waar je snelle toegang toe wilt. Dankzij de grote front zipper kun je gemakkelijk bij al je spullen en er is ook nog een grote opening aan de bovenkant van de tas.”

 

Draagsysteem en ventilatie

Pauline: “De Airzone Trek beschikt over het vernieuwde Airzone+ draagsysteem. Ik vond het erg prettig dragen en het biedt fijne ventilatie! We hebben in niet al te warme omstandigheden gelopen, dus ik kan niet beoordelen of de ventilatie in erg warme klimaten net zo prettig is.”

 

Anne: “De vorm van het Airzone+ rugsysteem matcht helemaal met de vorm van je rug, waardoor de tas mooi aansluit. Ook de ventilatie van het rugpand werkt zeer goed. Doordat het rugpand niet direct op je rug zit, ervaar je meer ventilatie en comfort. Geen plakkende, zware rugzak die over je rug wrijft! Wel wordt het na een pittige hike nat onder de heupband en op de buik. Maar met de juiste kleding droogt dit zo weer op.”

Extra functies

Pauline: “De tas heeft veel mogelijkheden. Zo is er plek voor je wandelstokken, een waterzak en waterflessen aan de zijkant. Die zijn stuk voor stuk handig in gebruik.”

 

Anne: “Het systeem om je wandelstokken te bevestigen is echt top! Onderaan zit geen losse lus, maar een handig systeem waarin je de punt van je stok kunt vastzetten. Bovenaan kun je de stok vervolgens vastklemmen tussen de compressieband. Je wandelstokken zitten zo dicht tegen de rugzak, waardoor je tas gestroomlijnd blijft.”

 

Aanrader?

Pauline: “Ik zou de Lowe Alpine Airzone Trek zeker aanbevelen. Bijvoorbeeld aan mensen die langeafstandswandelingen lopen of een huttentocht maken waarbij ze alleen kleding en toiletspullen mee hoeven te nemen. Eventueel is de tas ook geschikt voor een stedentrip of een langere reis – mits je goed bent in beperkt inpakken.”

 

Anne: “Ik vind de Lowe Alpine Airzone Trek een echte aanrader! Ik zou deze tas aanraden voor meerdaagse hikes, zoals een huttentocht. Je kunt dan een slaapzak menemen, kleding, een brandertje en eventueel eten voor een paar dagen. Een langeafstandswandeling maken kan ook prima met deze tas. 25 tot 40 kilometer is heel goed te doen met deze tas.”

 

Tips & Tricks

Pauline: “Als de rugzak nog leeg is, kun je ‘m gemakkelijk verstellen aan de binnenkant. Heb je ‘m al ingepakt? Dan kun je de tas ook aan de buitenkant afstellen. Verder raad ik aan de tas niet te zwaar te beladen, zodat het gewicht bij je evenwichtspunt blijft. Mocht je de tas als ruimbagage mee willen nemen en beschik je niet over een flightbag, dan kun je de regenhoes binnenstebuiten over het rugpand doen. Zo bescherm je de banden en passen zelfs je wandelstokken (die aan de buitenkant zijn bevestigd) er nog onder.”

 

Anne: “Je kunt deze tas gebruiken in Nederland, maar ook zeker in bergachtig terrein waar je moet klimmen en klauteren. De rugzak is robuust genoeg en kan het dus prima hebben wanneer hij in contact komt met rotsen.”

 

 


Onderhoudstips voor je rugzak

Het onderhouden van je rugzak hoeft niet lang te duren, maar zorgt er wel voor dat je veel langer van je rugzak kunt genieten. We geven je drie handige tips.

 

  1. Maak na elke reis je rugzak leeg en schoon. Houd je tas ondersteboven om stof uit de binnenkant te schudden en klop vuil van de buitenkant. Als je tas modderig is of als er vlekken in de stof zitten, is een grotere schoonmaak nodig voor je ‘m opbergt.
  2. Bewaar je tas in een koele, droge omgeving. Je kledingkast is dus een betere keuze dan een kelder.
  3. Je regenhoes beschermt je rugzak niet alleen tegen water, maar ook tegen modder, vuil en slijtage (door stenen).

Lowe Alpine Airzone Trek – heren

Getest door: Joost en Bart

 

Eerste indruk

Joost: “Toen ik de tas voor het eerst bekeek, was ik positief verrast. Zeker in vergelijking met de Airzone Camino Trek, een vergelijkbare tas, vind ik de Airzone Trek qua uiterlijk en materiaalgebruik beter. Wat me ook meteen opviel, is dat sommige functies afwijken van andere rugzakken. Zo is het afstellen van de ruglengte en het slaapzakvak anders uitgevoerd dan bij veel andere tassen. Het kostte me dan ook even om uit te vogelen hoe deze functies werken.”

 

Bart: “Een mooie, lichtgewicht tas voor een meerdaagse trektocht door de bergen of lichtgewicht kamperen.”

 

Pasvorm

Joost: “De kwaliteit van het draagsysteem doet me sterk denken aan de concurrentie. In vergelijking met andere vergelijkbare modellen, vind ik de schouderbanden behoorlijk comfortabel. Ze zitten fijner dan bijvoorbeeld de grotere Manaslu. De heupbanden zijn niet erg dik. ”

 

Bart: “Om gewicht te besparen zijn de schouderbanden en heupbanden dunner dan die van grotere, zwaardere trekkingtassen. Ze zijn echter dik genoeg om de 12 kilo te dragen die je in een dergelijk formaat tas zou tillen. Ook goed om te benoemen: ik ben zelf niet breed in de heupen, maar ik vermoed dat de heupband goed zal zitten voor mensen tot spijkerbroekmaat 32.”

Rugpand en afstelgemak

Joost: “Met een lengte van 1.94m is het soms lastig om een rugzak te vinden met een passend rugpand. De herenmaat (M/L) is op zijn langste stelling voor mijn rug precies lang genoeg.

 

Zoals eerder beschreven, is het even uitdokteren hoe je het rugsysteem aanpast – dit kan vanuit de binnenkant, maar ook aan de buitenkant. Als je het eenmaal door hebt, is het relatief gemakkelijk. Het grote voordeel van dit afstelsysteem is dat het heel precies af te stemmen is op je lichaam. Wel mis ik de referentielijntjes op het klittenband en is de afstelmarge niet heel groot. Kleinere mannen moeten dan ook snel kijken naar het damesmodel en lange vrouwen naar het herenmodel.

 

Het feit dat de heupbanden van buiten naar binnen worden aangetrokken is een groot pluspunt. Dit werkt veel beter dan andersom. De heupbanden kunnen niet aangepast worden, maar dit is ook niet noodzakelijk. De schouderbanden zijn prima aan te trekken, maar kunnen niet in de breedte versteld worden. Goed om op te letten wanneer je een brede nek hebt. Dit kan in dat geval namelijk voor schuurplekken zorgen.”

 

Bart: “Het rugpand is te verstellen voor verschillende ruglengtes van 48 tot 53 centimeter. Daar zullen de meeste mannen in vallen. De 45 liter-tas heeft een wat langer frame dan bijvoorbeeld 35-liter rugzakken. Daardoor sluit dit formaat bij de meeste mensen mooier aan op de schouders. Het frame is lang genoeg om de heupband op de heup te laten rusten, terwijl de schouderbanden hoog aansluiten op de schouder.

 

Wat betreft het afstellen is het niet veel anders dan bij andere tassen. Het borstbandje verschilt wel: dat zit vast met lusjes in plaats van rails. Hierdoor duurt het verstellen ervan iets langer.”

 

Ondersteuning en stabiliteit

Joost: “Over het algemeen bied deze rugzak uitstekende ondersteuning en goede stabiliteit. De rugzak heeft duidelijke ‘lumbar support’ waardoor de rugzak goed rust op de heupen en goede ondersteuning geeft aan de onderrug. Omdat de rugzak een trampoline-rugsysteem heeft, staat ‘ie iets verder van je rug af, wat zorgt voor meer ventilatie. De tas heeft geen meedraaiende heupbanden. Bij heel ruig terrein voelt deze rugzak daardoor minder stabiel dan rugzakken die gemaakt zijn voor klimmen. Bij tochten over begaanbare paden heb je hier echter geen last van.”

 

Bart: “Er zit een goed stevig frame in de tas dat het gewicht mooi verdeelt over de schouder- en heupbanden. Normaal wordt bij lichtgewicht tassen het frame steeds zwakker gemaakt om gewicht te besparen, maar dit heeft Lowe Alpine niet gedaan. En dat voel je in het draagcomfort!”

Comfort

Joost: “De schouderbanden zitten ongelofelijk comfortabel. Op mijn heupen had ik na verloop van tijd last van blauwe plekken, doordat de heupbanden niet heel dik zijn. Hier heb ik bij mijn andere tassen minder last van. Deze rugzak zal voor lange afstanden dan ook minder comfortabel zijn als je qua pakgewicht boven de 12 kilo uitkomt. Over het algemeen vond ik het draagcomfort echter erg prettig. Het support aan de onderkant van het rugpand was voor mij even wennen, maar was na een aantal kilometer erg prettig.”

 

Bart: “Veel mensen willen een tas hoog op de schouders aantrekken om zo veel mogelijk steun te voelen. Maar dan komt de heupband vaak veel te hoog te zitten. Doordat de Airzone Trek een langer frame heeft, is dat nu niet het geval en sluiten alle banden netjes aan. Hierdoor kan de heupband veel gewicht van de schouders overnemen, waardoor je comfortabel loopt.”

Gewicht en inpakgemak

Joost: “Het gewicht van de rugzak is zeer vergelijkbaar met andere modellen in dezelfde categorie. Echt lichtgewicht zou ik de Airzone Trek echter niet noemen. Het model is niet al te diep en breed, waardoor het gewicht dicht bij je rug blijft. Daarnaast biedt de tas qua vakken veel mogelijkheden voor een goede gewichtsverdeling.

 

Aan de bovenkant van de tas zijn goede, grote vakken voor elektronica, een EHBO-setje, je paspoort en sleutels (die je vast kunt maken). Dankzij een floating lid kun je de tas ook goed afsluiten vanaf de bovenkant. Aan de voorkant vind je een zeer ruim en stretchy meshvak. Dit vind ik een absolute noodzaak voor dit type tas en het vak voldeed volledig aan mijn eisen. Verder kun je met behulp van een paneel zelf een slaapzakvak creëren – misschien wel mijn favoriete eigenschap van deze tas. Zo kun je op één plek al je spullen wegstoppen voor je overnachting.”

 

Bart: “Met 1630 gram voor de herenvariant is deze tas lichter dan veel andere trekkingtassen. Daarbij heeft het comfortabeler frame dan kleinere tourrugzakken. De tas is opgedeeld in drie klassieke delen: het slaapzakcompartiment onderop, het hoofdcompartiment in het midden en het bovencompartiment. Het compartiment voor het slaapzak en het hoofdvak kunnen samengevoegd worden door de scheidingswand los te ritsen.

 

Aan de buitenkant van de tas zitten aan de weerszijde twee netten voor bijvoorbeeld drinkflessen. Een derde net op de achterkant kan gebruikt worden voor natte jassen of een paar slippers. Je regenhoes kun je kwijt in een handig vakje aan de onderkant van de tas. In de ritsvakjes op de heupbanden kunnen kleine accessoires of snacks gestopt worden. Je telefoon hierin opbergen raad ik niet aan, omdat deze door de kromming van de heupbanden onder spanning kan komen te staan.”

Draagsysteem en ventilatie

Joost: “De ventilatie van het rugysteem beviel prima. Al moet ik erbij zeggen dat we niet in superwarme omstandigheden hebben gelopen. Over het vernieuwde Airzone+ draagsysteem ben ik zeer te spreken. Ik vind het een grote stap vooruit ten opzichte van het oude systeem. Het zit comfortabeler en voelt stevig aan.”

 

Bart: “Zelfs tijdens zonnige periodes had ik geen last van een bezwete rug. De ventilatie van het Airzone+ draagsysteem werkt dus uitstekend! Het gaas dat tegen je rug zit, heeft op plekken waar je veel zweet grotere openingen voor betere ventilatie. Verder is de stof licht rekbaar, waardoor de tas prettiger aansluit.”

 

Extra functies:

Joost: “Het opbergsysteem voor wandelstokken is goed uitgewerkt en werkt beter dan menig ander systeem dat ik heb gezien. Met name het optionele vak voor je slaapspullen springt er bij mij in positieve zin uit. De tas biedt ook prima plekken voor een waterzak. Dat kan fijn zijn – persoonlijk vond ik het namelijk lastig om zelfstandig bij mijn waterfles te komen.”

 

Bart: “Er zitten aparte gespen op de tas voor wandelstokken en lussen om extra spullen aan te hangen.”

 

Aanrader?

Joost: “De Lowe Alpine Airzone Trek is wat mij betreft zeker een aanrader. De tas is heel geschikt voor verschillende activiteiten. Allereerst een huttentocht. Op zo’n tocht neem je namelijk veel spullen mee, waardoor de iets grotere inhoud goed van pas komt. Ten tweede een thru-hike met lichtgewicht bepakking. Door zijn literinhoud biedt de Airzone Trek genoeg ruimte om een lichtgewicht tent, slaapzak en matje mee te nemen.”

 

Bart: “Ik zou de Lowe Alpine Airzone Trek aanraden aan mensen die een tas zoeken voor een huttentocht. De 45 liter-tas zal beter aansluiten op de rug dan sommige 35 liter-modellen, omdat het frame langer is. Verder kun je in de Airzone Trek gemakkelijk een slaapzak en slaapmat kwijt, ook wanneer deze wat groter zijn.”

Tips & tricks

Joost: “Zoals bij elke tas is het handig om de tas af te laten stellen door een Buitenexpert bij Bever. Zeker bij het bepalen van de ruglengte moet je bij deze tas goed kijken naar hoe het systeem werkt. Ook de manier waarop je een vak kunt creëren voor je slaapspullen is niet standaard en vergt uitleg. Ik raad bij deze tas daarnaast een waterzak aan, omdat het lastig is om bij je waterfles te komen.”

 

Bart: “Stop zware bagage altijd zo dicht mogelijk bij de rug. Hoe meer je zware spullen achter in de tas stopt, hoe meer deze naar achteren gaat hangen. Trek de compressiebanden aan de zijkant van de tas ook altijd een klein beetje aan om spullen dichter naar je rug toe te brengen.”

 

 

Wat is jouw volgende avontuur?

Heb jij al een huttentocht of langeafstandswandeling op de planning staan? Alles wat je nodig hebt is die nieuwe tas van Lowe Alpine. Of je nu aast op het damesmodel, de herenvariant of een van de kleinere modellen: kom langs in onze winkels voor persoonlijk advies. Onze Buitenexperts geven je graag tips voor het kiezen van de juiste ruglengte en het afstellen van je tas. Zo weet je zeker dat je comfortabele kilometers maakt tijdens jouw volgende wandelavontuur.

 

Meer weten over de Lowe Alpine Airzone Trek? In dit blog lees je meer over het Airzone+ draagsysteem en alle praktische eigenschappen van de tas

 

Heb je nog geen volgend avontuur op de planning staan? Ga dan terug naar ons blog voor stapels buiteninspiratie en volg op Facebook en Instagram.


Door Bever Klantenservice • Bijgewerkt 09-08-2022

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.