Voor pijnvrije kilometers, veilige wandelingen en meer plezier is het belangrijk om je wandelschoenen goed in te lopen. Je voeten moeten wennen aan je nieuwe wandelschoenen en je schoenen moeten zich ook naar je voeten vormen. Hoe lang het duurt voordat je schoenen ingelopen zijn, verschilt per schoen. Met deze vijf stappen weet je zeker dat je voeten en je schoenen goed aan elkaar gewend zijn en klaar zijn voor veel kilometers!
Bij het inlopen van nieuwe wandelschoenen laat je je voeten en schoenen aan elkaar wennen. Het materiaal vormt zich naar je voet en je kan eventuele pijntjes op tijd verhelpen. Met goed ingelopen wandelschoenen verminder je de kans op blessures en blaren, geniet je van meer draagcomfort en zorg je voor stabiliteit in je schoen. Daarnaast kom je er tijdens het inlopen bijvoorbeeld ook achter of je de juiste sokken draagt en of je misschien steunzooltjes nodig hebt.
Hoe lang het inlopen precies duurt, is onder andere afhankelijk van het materiaal, de pasvorm en je uiteindelijke doel. Onze Buitenexpert Paul vertelt je precies welke vijf stappen je moet nemen om je wandelschoenen goed in te lopen. Zo ben je klaar voor die bijzondere hike of wandelvakantie!
Grofweg kan je het inlopen van je wandelschoenen dus verdelen in vijf stappen. We leggen elke stap kort uit.
Bever-tip:
Lukt het niet om pijnpunten op te lossen? Lees dan eens onze tips voor het comfortabeler maken van je wandelschoenen of ga naar één van onze winkels voor advies.
Nu je wandelschoenen helemaal ingelopen zijn, is het tijd om op pad te gaan! Op het Bever Blog vind je stapels wandelinspiratie. Check bijvoorbeeld onze 10 tips voor een meerdaagse trekking of bekijk ons trainingschema voor een langeafstandswandeling. We helpen je ook graag met het onderhoud van je wandelschoenen zodat jij extra lang plezier hebt van je schoenen.