Veel slaapzakken kun je wassen op 30 graden. Kies tijdens het wassen voor een technisch wasmiddel zoals Nikwach Tech wash voor synthetische slaapzakken of Buitenmens Biocare Wool & Down Wash voor dons. Lees altijd de wasinstructies op het label. In sommige gevallen kun je je slaapzak beter laten wassen. Lees ons volledige wasadvies hier.
Bij Bever verkopen we verschillende soorten slaapzakken. We zetten ze voor je op een rijtje:
Onze 10 beste slaapzakken zijn uitgezocht door onze Buitenexperts. Ze hebben voor verschillende kampeerders en acviteiten een geschikte slaapzak geselecteerd.
Of je nu een festival bezoekt of een skitocht maakt in de Alpen, slapen moeten we allemaal. Maar waar we ook slapen, we slapen het liefst zo comfortabel mogelijk. Daarom wil je natuurlijk wel in een slaapzak kamperen die je warm houdt. Een goed isolerende slaapzak is dus het allerbelangrijkst. Dit kun je vaak zien aan de juiste vulling. Ook de vorm is belangrijk, en natuurlijk de staat van de slaapzak. Een goed onderhouden slaapzak is kwalitatief beter.
Met al die opties in slaapzakken: hoe kies je de juiste slaapzak voor jouw buitenavontuur? Daarvoor begin je bij de vulling. Een slaapzak met donsvulling is lichter en compacter, maar kan slecht tegen vocht. Bepaal daarom goed op welke kampeertrips jij je slaapzak wilt gaan gebruiken. Een andere optie is een synthetische vulling. Deze kan wél tegen vocht, maar is ook een tikkeltje zwaarder. Let daarnaast ook op de vorm van de slaapzak. Je kunt kiezen tussen een mummievorm of een dekenvorm. Hoe dat precies in elkaar steekt, lees je in onze keuzehulp of bekijk deze checklist. Onze Buitenexperts hebben ook een top 10 slaapzakken voor je samengesteld.
Ben je van plan om alleen in de zomer op kampeeravontuur te gaan? Dan kun je gericht zoeken naar een zomerslaapzak. Dat is vaak een compacte slaapzak die makkelijk meegaat. Want wij doen niet aan onnodig gewicht meedragen als dat niet nodig is. Voor de winter hebben we natuurlijk een winterslaapzak, deze zijn geschikt voor een comforttemperatuur tot wel -2 graden.
De hoofdregel voor het opbergen van je slaapzak is om niet te proppen. Je slaapzak heeft namelijk graag voldoende ruimte om te ademen. Zorg voor een ademende hoes en berg 'm op op een droge, koele en donkere plek. Dan pak je je slaapzak voor je volgende avontuur zo uit de kast! Wassen is niet vaak nodig - pas na 50 of 60 nachten. Te vaak wassen tast de vulling aan. Benieuwd hoe je nog meer goed voor je slaapzak kunt zorgen? Dat lees je hier.